
Mięso:
- 600 g mielonego mięsa z fileta
- 1 starta cebula
- 2 jajka
- Sól, pieprz
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki bułki tartej
✨ Wszystko dokładnie wyrabiamy.
Nadzienie:
- Pieczarki podsmażone z cebulą (u mnie czerwona) 🍄🧅
- Papryka pokrojona w kostkę 🫑
- Pomidor w kostkę 🍅
- Ser 🧀
- Majonez – opcjonalnie
Formowanie:
Na dłoń lub folię wykładamy porcję mięsa ➡️ odrobina majonezu ➡️ pieczarki ➡️ pomidor i papryka ➡️ ser.
Zamykamy mięsem i formujemy „bombkę” 💣
Obtaczamy w grubej bułce tartej.
Pieczenie:
30–35 minut w 185°C 🔥
Mega soczyste i bardzo proste! 😍🍽️
Dodaj komentarz